tiistai 2. elokuuta 2011

opasta mua aurinko sillon kun mä en nää

puen Orleansista ostamani tennarit jalkaan ja lähden keskustaan K-junalla. se on niitä uusia junia. haastattelu teiteilijaravintolassa. poikkean kirjakaupassa, löydän kirjan ja jopa ostan sen. ostan harvoin kirjoja itselleni. se on helsinkikirja ja sisältää ideoita seikkailuun kaupungissa. jos aamulla viivyttelin heräämistä ja kaipasin taas Tamperetta hetken jälkeen, niin nyt odotan seuraa helsinkiseikkailuille. tai menen yksin. haluan tehdä tästä kaupungista ihan tosi kodilta tuntuvan paikan, enkä aina vaan olla tässä kummassa välitilassa.

Kauppatorilla Black Superman Natural Marcus -paitainen mansikanmyyjämies jonglöörää mansikoilla, onnistuneesti. hymyilyttää, että näen sen taas. istun Espan puistossa ja luen uutta kirjaa.

lähijuna I on känyinen. samoin Puistolan asema on roskainen ja harmaa. sen tiedän, että haluan johonkin tästä. eilinen ilta oli kuitenkin taas niitä kauniita, hyviä.
dyykkausta, ystäviä joiden kanssa ei hetkeen oltu nähty, viiniä, keksejä ja pullaa, kehräävä kiiltäväturkkinen kissa, mulla on taas nuhaa, radio-ohjelma, halauksia ja hymyä. kävelen kotiin ja nukahdan pian.

en tiedä mitä teen syksyllä. yliopiston ohi kävellessä ehkä vähän kirpaisee, mut keväitä tulee ja uusia mahdollisuuksia. voisin palata siihen kouluun jonka tammikuussa aloitin, kesäkin mennyt työharjoittelussa. voisin koittaa jaksaa vuodenvaihteeseen saakka. sitten etsiä töitä, lukea entistä vimmatummin pääsykokeisiin. kirkasta on se, että kaipaan muutosta ainakin asumiseen.


Radio Helsinki soitti tän kun aamulla heräsin

eilen kävin katsomassa Elokuu -leffan. se tuntui paikoittain hyvinkin tutulta. ja Melasniemen musiikit sai mut jo pelkästään itkemään. se on jotain, sitä haikeaa irrallisuutta, josta pidän myös paljon.

3 kommenttia:

 1. Sulla on niin hirveän monta mahdollisuutta vielä. Mulla on ystäviä, jotka on pyrkiny joku viis kertaa opiskelemaan, eikä oo päässy. Mut ihana välillä tajuta, että mulla on kans edessä vielä kaikki mahollisuudet.

  Torstaina ois hyvää roots-meininkiä Ficossa! Aattelin mennä sinne etsimään aurinkoa.

  VastaaPoista
 2. Oot niin hirveän rakas! Mä voisin tulla sun luo kylään, voidaan hakea lisää pullaa ja keksiä, sillä viikolla kun ennen kuin mennään mökille vaikka. Ja voidaan etsiä jotain kivoja paikkoja ja kulmia Helsingistä, se on kuitenkin lopulta ihan kiva kaupunki.

  VastaaPoista
 3. Iso kiitos kommenteista teille molemmille! Niitä on nyt jotenkin lohdullista lukea, taas yhden Tampere -käynnin jälkeen. Kyl Puistolaankin aurinko paistaa.

  Pullaa löytyy pakastimesta jokaiselle, joka täällä haluaa poiketa. Ja lisääkin voidaan hakea ;)

  Mökkiä edeltävällä viikolla joku päivä olis hyvä!

  VastaaPoista