torstai 1. maaliskuuta 2012

enempää elossa

tänä keväänä
aamuisin puristan appelsiinimehua, syön puuroa, teen useammin sämpylöitä. pidän muista parempaa huolta, pidän itsestäni parempaa huolta, hengitän, vastaan pariin viivästyneeseen kirjeeseen, ostan multaa.
kolme ensimmäistä on jo osa hitaita aamuja.

päivät menee suloisessa ketjussa. vähän sumussa, kun on niin paljon menemistä ja tekemistä. ja silti on hetkiä joina vaan on ja ajattelee.

ne hetket on täällä kotona, käpertyneenä. mutta ei niissä oo mitään huonoa.on keväisiä tunnelmia. linnut tekee sen ja päivät, joista joinakin kadut ja tienpätkät tupruaa täyteen, sukat kastuu ja nenä tuhisee.
sitten on päivät, jolloin ei nää mitään, aurinko lämmittää selkää kun kävelee kotitietä isän vierellä, moottorikelkka uppoo ja se pitää kaivaa ylös. makaan selälläni keskellä peltoa ja suljen silmät aurinkoon.
silloin ei voisi olla enempää elossa, kun lumi sulaa poskiin.

tein ne sukat valmiiksi. kantapää on hieman pieni, mutta väritys ainakin onnistui. päättely jäi kesken. ne on hyllyn päällä, nurinpäin. en jaksaisi ottaa niitä käteen ja lopettaa.

ps. joinakin päivinä on käynyt mielessä kirjoitta myös aktivistina olemisen arjesta, mutta en oikein osaa aloittaa. joka päivässä olisi jotakin. kokouksia, banaaneja, teetä, esityslistoja, toimitushommia, on.

4 kommenttia:

 1. kuvailet niin hyvin sitä miltä musta on tuntunut viime aikoina! ei haittaa vaikka kotiin tullessa sukat lotisevat kun aurinko on lämmittänyt posket punaisiksi. kevät on tullut elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, multaa pitää itsekin hankkia. Kevät ja aurinko ottaa kokoajan enemmän otetta, joten pian on tomaattien kasvatteluaika.

   Poista
 2. Tähän tekstiin tekee vaan mieli sanoa, että kaikkea hyvää sulle. Ja että munkin pitäis ostaa multaa, mutta en jaksais kantaa sitä keskustasta asti jäisillä kaduilla liukastellen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, teille kaikille! Hyvää myös teille jokaiselle. Kevät on kaunis. Se herättää mut aina siihen, miten vasta oli syksy, sitten tuli talvi ja nyt on jo kuivia kadunpätkiä. Mitä kaikkee niissä syyspäivissä ja talviöissä oli. Vasta oli syysmyrskyjä.
  Aika kuluu.

  VastaaPoista