tiistai 19. tammikuuta 2010

Onko Haiti olemassa?

Päivän alkuun tarvitaan kahvia ja voimaa. Appelsiinin voisin syödä, jos siitä olisi apua. Miekkapyrstöt ovat vielä aamukunnossa akvaariossa, ehkä nekin piristyvät pian.

Luin Leonardo Padura Fuentesin kolumnin ''Onko Haiti olemassa?'' ja suosittelen kyllä lukemaan.
Onko Haiti olemassa? http://www.maailma.net/uutiset/-/artikkelit/kolumni_onko_haiti_olemassa

Kolumni herättää ajatuksia taas siitä kuinka paljon oikeastaan on näitä alueita, joiden olemassaoloon heräämme tai tiedostamme olemassaolon vasta kun jokin katastrofi tapahtuu.
Tällä hetkellä monet järjestöt kampanjoivat näyttävästi katastrofiavustaan ja -keräyksistään, mikä saakin ihmiset lahjoittamaan, koska uutiskuvat ovat päivittäisiä medioissa. Kukaan ei voi sulkea silmiään Haitilta, kun Haiti huutaa apua jota se on jo kauan tarvinnut. Niin asian sanoo kolumnisti Fuentes.

Useiden järjestöjen samanaikainen apu kohteeseen kertoo reagoinnista kriisitilanteeseen, mutta saa miettimään kuinka toimivaa on useiden pienten järjestöjen toiminta tilanteessa ja sen jälkeen kriisin jälkihoidossa. Järjestö voi toimia niin kauan kun sillä on varoja, mutta niiden huvetessa järjestö katoaa Haitista. Väitän, että pysyvyys ja pitkäjännitteisyys toisi autettaville turvallisuudentunnetta.
Lisäksi järjestöt kommentoivat kriisitilanteessa toisten maiden ja toimijoiden ratkaisuja. Kommentit voisi säästää myöhempään ja keskittyä ihmisiin ja inhimilliseen kärsimykseen.
Ei voi muuta kuin toivoa voimia ihmisille, haitilaisille ja avustustyöntekijöille, ihmisiä me kaikki ollaan.

Avustustyö etenee Haitissa vaiheittain
http://global.finland.fi/public/default.aspx?contentid=184371&nodeid=15782&contentlan=1&culture=fi-FI


Nyt kouluun.

1 kommentti:

  1. Kiva kun kävit vierailemassa :)
    Minäkin puolestani pistäydyn tänne. Tuossahan ei ole mitään uutta, että jonkin tällaisen katastrofin tapahduttua tulee esille maan aikaisempi kurjuus ja etenkin se, kuinka sitä ei ole aikaisemmin huomioitu. :( Ikävä juttu ja tosi vaikea, kun juuri tällaiseen muutenkin köyhään ja apua tarvitseen paikkaan iskee jotain tällaista.

    VastaaPoista