maanantai 18. tammikuuta 2010

liikennevaloissa ihmisten ajatukset vaeltavat

mau! päätinpä, että alan kirjoittaa tästä blogista nyt epävirallisen ja epäsäännöllisen (ehkä) neuleblogin, jossa kirjoittelen myös kaikkea päivien varrella nähtyä ja mietittyä. en oikein jaksa pitäytyä yksissä teemoissa ja sitä rataa. luvassa siis saattaa olla monenkirjavaa menoa!

tänään on ollut melko hyvä päivä. paljon ehti tapahtua ja pian uni kutsuukin jo.
olin pari tuntia koulussa. maantiedon tunnilla, hasardikurssilla, katsottiin dokkaria myrskyistä ja tornadoista. se olikin yllättävän mielenkiintoista, vaikka välillä ehdoin tahdoin tornadoja metsästävät kuvaajat ja harrastajat olivatkin koomisia. sen jälkeen soi päässä the crashin biisi flash, salama. ongelmia appelsiinin kanssa, jota en saanut kuorittua. se oli hyvää, kirpeää, kesäistä.
jee, sitten sain kuulla että puheviestinnän päättökoe olikin mennyt paljon paremmin kuin olin odottanut. ei voinut kun hymyillä. äidinkielen tunnilla luettiin hervottomia tulkintoja pienestä ankanpojasta, siitä runosta. yhden tulkinnan mukaan ''Paikalle saapuu omatunnoton psykopaatti sammakko, joka varastaa ankanpoikaselta ruoat suusta ja toteaa perään olevansa iloinen.'' hihittelin itsekseni.

sittenpä join kahvit ja kävelin junalle, koska edessä oli reissu helsinkiin. rautatieaseman valoissa oli joku perulaispipoinen nuoriherra rinkkoineen ja eväänä sillä oli kaksi pulloa punaviiniä. suloista, ajattelin minä ja varastin hymyn siltä.
junassa mies puhuu espanjaa, sitten venäjää, jos suljen silmät olis kun olisin enemmän euroopassa kun nyt. nainen harjoittelee vuorosanoja näytelmäharjoituksiin.
helsingissä olin kuin tamperelainen helsingissä. isossa kaupungissa, ooh. silti tämä paikka on niin pieni tässä kaikkeudessa.

ratikkamatka ja retki eräässä kirkkopuistossa. pitkä kokous, uusia vastuutehtäviä maailman pelastamisessa ja hyvä mieli. toinen ratikkamatka. rautatieasema. intiasta tullut poika. nainen puhuu kehitysvammaisesta pojastaan, energisestä ystävästään, thaimaasta, eksotiikasta, karvapipostaan, jää pois ennen tamperetta. hetken hiljaisuus, mies puhuu epäystävälliseen sävyyn naisystävälleen puhelimessa. bisnesmiehet puhuu energiapolitiikkaa, sitten yhdet ravintolavaunussa. nukuttaa.
lunta sataa. oma kaupunki, turvallinen olo. kotimatka. lasi punaviiniä ja pariisin kevät, vaikka ranska tuottaa ikäviä ajatuksia, väsymys ja uni.

se riittää mulle tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti