perjantai 26. maaliskuuta 2010

shakkilauta

tänään tein mahtavan löydön. vanhan shakkilaudan löysin kirpparilta. maksoikin ainoastaan euron verran. mulla on jo jonkin aikaa ollut polte opetella pelaamaan uudelleen shakkia, tai muistutella taitoa mieleen. kotoa löysin alkutalvesta vanhoja lautoja ainakin kaksi kappaletta, mutta totesin nappuloista osan olevan jollain seikkailulla tai kissan hyötyneen niistä jollain tavalla. löytämässäni kirpparilaudassa on suloisesti kulunut pinta ja nappulat kaikki tallella. siitä tulee elämäni lauta ja aion pitää sen tallessa kauniiden kevätpäivien muistona.
poltin viininpunaisen antiikkikynttilän viinipullossa tänään iltapäivällä laittaessani multaan keväisiä siemeniä - kahta eriväristä basilikaa, salaattia, minttua, meiramia (muistaakseni), paprikaa, sekä verigreipistä myös kokeilun. tomaatti unohtui, mutta kyllä sen vielä ehtii.

kuuntelen taas the swell seasonia. kissa viihtyi hetken mun kanssa tässä. lämmitti vatsaa kivasti ja kehräsi. hänelle on ilmaantunut jo paikoitellen pitkää kissavanhuskarvaa. suloinen on flora.

kokkailin tänään myös ja kuuntelin kuubalaista musiikkia. viime yönä kuuntelin villapeittoon kääriytyneenä smg:tä matolla lyhdyn palaessa. kauan. nukuin hyvin.
kirjoitin sitä paitsi esseekokeessa paremmin kuin koskaan aiemmin lukion esseissä. mun parhaat esseet on kirjoitettu siis asevelvollisuuden tulevaisuudesta, sekä ammattiarmeijasta. aika militanttia, sanoisin. näkökulma taas on asia erikseen.

huomenna saattaa sataa, mutta se ei haittaa jos on keltaiset kumisaappaat, numeron liian suuret, mutta hyvät niin hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti