sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

sissiviljely!

nyt olen todella inspiroitunut. kun huomisen ruotsinkirjoitukset on ohi niin aloitan ihan sisätilaviljelyllä ja myöhemmin keväällä jatkan parvekeviljelyllä. sissiviljely, eli kaupunkivilhely houkuttaisi kyllä ja jotkut tamperelaiset tahot ovat ainakin suunnitelleet ja ehkäpä myös kokeilleet moista. luulisin ainakin kokeilleen :3 joitakin tapahtumakutsuja löytyi googlettamalla, mutta en tiedä onko hankkeet jatkuneet täällä eteenpäin... näin kevään tullessa kovaa vauhtia olisi kiva ottaa selville tilannetta. en vain tiedä missä kesää olen enimmäkseen... jos kaupungissa, niin kaupunkiviljely kiinnostaisi, mutta jos maalla niin sitten sinne voi omatkin viljelyksensä peltoon iskeä.
voihan sitä joskus toistekin kokeilla, jos toiset tahot, eli järjestöt, innostuisi ja aikaa yms. olisi paremmin. ajatuksena sissiviljely betoniviidakossa on mielenkiintoinen, todellakin.

kaupunkiviljely tarkoittaa siis joutomaiden yms. kaupunkitilan käyttöönottoa kaupunkilaisten lähiruuantuotantomaina, kasvimaina. peruna ja porkkana kuulemma ainakin on toimivia, eikä kerää niin paljon ilmasta saasteita itseensä. kaikkia mittauksia kyllä silti kantsii varmaan tehdä.

tästä blogista lisää Dodo:n projekteista http://globaalipiknik.wordpress.com/kaupunkiviljelya/

1 kommentti:

  1. Mä tuun sun kanssa sissiviljelemään!
    Ps. Tää sun tapa kirjottaa on niin harmonisen lämmin että alkaa aina hymyilyttää!

    VastaaPoista